Ne znam za vas, ali kada sam bila mala obozavala sam kada mama napravi ovaj kolac. Uvek me taj miris vrati u detinjstvo. Mekan, divan, cak i narednih dana, ukoliko drzite u kutiji sa poklopcem i ukoliko moze da "prezivi" toliko. :)
Ako i vi zelite da napravite ovaj kolac, pravac u kuhinju da vidite kako se brzo priprema...
Od sastojaka vam je potrebno:
(1 solja=200 ml)
4 jaja
1 1/2 solje secera
2 kesice vanilinog secera
1 solja ulja
4 solje ostrog brasna (to je oko 500g)
3 solje jogurta
1 kesica praska za pecivo
Oko 300 g visanja
*Ovo je kolicina za veci pleh-moj je 40x25
Priprema:
Prvo umutite jaja sa secerom, pa dodajte ulje i jogurt i na kraju brasno sa praskom za pecivo.
Izlijte u prethodno nauljen i brasnom posut pleh i pecite 3-4 minuta, pa izvadite iz rerne, dodajte visnje (tako cete spreciti da visnje padnu na dno), zatim vratite u rernu i pecite jos nekih 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Ostavite da se malo prohladi i pospite secerom u prahu.
Prijatno. :)
Divno Mila, obozavam ove brzinske recepte :-) a poslednja slika je so cute! Poljubac za te divne okice.. :-)
ОдговориИзбришиI ja, posebno pored bebe.. :D Bas pisem jos jedan, mislim da cu ga takodje danas objaviti. :) <3
ИзбришиOdlicno izgleda kolac :).. Na koliko stepeni se pece?
ОдговориИзбришиHvala Jovana. :))
ИзбришиNa 180C
Kako ostanu visnje na vrhu? Moje uvek padnu na dno :(
ОдговориИзбришиBas sam napisala gore u receptu-prvo se stavi kolac na nekoliko minuta da se zapece, kako vise ne bi bio toliko redak, onda se stave visnje, pa se vrati u rernu. :)
Избриши