недеља, 14. јун 2015.

Korpice od lisnatog testa

Evo jos jedne ideje za nesto sto i izgleda lepo i jako je ukusno, a opet, veoma lako se sprema.

Od sastojaka vam je potrebno:

1 pakovanje lisnatog testa 

Fil:
200 g cokolade
200 ml slatke pavlake
Jagode
Secer u prahu

Priprema:

Lisnato testo podelite na dva dela.
Jedan deo malo tanje istanjite oklagijom, drugi deo malo deblje, znaci oko 2 mm jedan deo i oko 5 drugi.
Uzmite dva kalupa istog oblika u dve velicine (mozete se posluziti i manjom i vecom casom), zatim isecite vecim oblike tako da iskoristite svo testo (i tanje i deblje), zatim tanje izbockajte viljuskom, a debljem izvadite sredinu manjim kalupom. Na kraju malo nakvasite vodom  okvir i spojite-deblji "poklopac" stavite na tanju izbockanu podlogu. Videcete na slici u nastavku, mislim da je tako i jednostavnije. :)


Fil:
Stavite slatku pavlaku da provri, pa sklonite sa ringle, dodajte cokoladu i ostavite da se ohladi skroz. Kada se ohladi, umutiti mikserom pa time filovati korpice. Ukrasiti jagodama ili vocem po zelji, posuti secerom u prahu i mozete otopiti malo bele cokolade i ukrasiti tanjir, a zatim koristiti kao umak uz svaki zalogaj. 

Prijatno. :)

2 коментара:

  1. Анониман14. јун 2015. 21:51

    Joooj, preslatko ti je sve. :) Je l' mozes da predlozis spric koji koristis za filovanje, gde kupiti i koje su cene otprilike? Hvala na sveeeemu...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvaaala puno. :))
      Ja sam kupila onu vrecicu sa nastavcima u radnji koja se zove "Vicko", a znam sigurno da imaju radnju u Balkanskoj ulici, na uglu Takovske i Dzordza Vasingtona i u Bulevaru.. Nisam sigurna da li ih ima na jos nekoj lokaciji. Platila sam 500 dinara i odlicna je. Lako se pere i odrzava i bas puno fila stane u nju, nije mala kao u vecini prodavnica. :)

      Избриши