понедељак, 11. јул 2016.

Markiza


Stari recept, koji uvek uspe. Za sve ljubitelje cokolade, idealna torta. Lako se i brzo pravi, pa ako ste se uzeleli slatke poslastice, izvolite recept...

Od sastojaka vam je potrebno:

2 velika pakovanja piskota
6 jaja
250 g putera/margarina
250 g secera u prahu
250 g cokolade za kuvanje

Jos:
Mleko za potapanje piskota
Slag i ukrasi po zelji

Priprema:

Odvojiti belanca od zumanca.
Otopiti cokoladu.

Umutiti belanca sa malkice soli u cvrst sne.


Umutiti puter sa secerom, a onda dodavati jedno po jedno zumance uz konstantno mucenje. Zatim dodavati (isto malo po malo) cokoladu.
Na kraju lagno varjacom sjediniti belanca sa drugim filom.


Piskote malkice umakati u mleko i redjati u posudu/pleh po dnu i stranicama (precnika od nekih 20-24 cm najbolje).
Izliti fil unutra i ostaviti da se stegne nekoliko sati, najbolje preko noci.


Prijatno. :)





6 коментара:

  1. Djurdja Nikolic19. јул 2016. 21:48

    Moze recept za one kuglice kojima si ukrasila prvu markizu? :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман22. јул 2016. 10:23

    Da li mozes da napises i recept za onu rozu markizu(sa musom od jagode) i neki recept za fil za macaronse?Nekako imam poverenja samo u tvoje recepte,ostali su sve oko njih zakomplikovali...Kod tebe je sve dobro objasnjeno,divne slike..zaista sve pohvale!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bice i da taj recept, kao i nekoliko filova za makaronse. Nadam se ovih dana. Hvala puuuno. :) <3

      Избриши
  3. Predivan. Na isti način ga pravim godinama i pao je u zaborav u zadnje vrijeme. Prije tri dana me muž podsjeti na njega i sad ovde naiđem na recept. Nema druge nego ga napraviti uskoro 😀

    ОдговориИзбриши