недеља, 18. децембар 2016.

Cinnamon rolls

 
Rolnice sa cimetom.. ovaj recept je nezamenljiv. Savrseno, mekano, vazdusasto testo, pa jos i cimet u njemu, fantazija. Predivan miris koji se siri kucom, a pleh je prazan za tren. Toplo preporucujem da isprobate, cak iako niste preveliki fan cimeta. Sigurna sam da ce vas ovaj recept naterati da promenite misljenje.

Od sastojaka vam je potrebno:
Za testo:
350 g brasna
1 kesica suvog kvasca
1/2 kesice praska za pecivo
60 g secera
30 g putera
1/4 kasicice soli
120 ml mleka
60 ml vode

Za premazivanje testa:
1 kasika arome vanile
150 g smedjeg secera
60 g putera
20 g cimeta

Preliv:
60 g putera
1 kasika arome vanile
350 g secera u prahu
Mleko po ukusu (oko 5-10 kasicica)

Priprema:
U cinijicu sipajte prethodno podgrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kasiku secera (od onih 60 g)
Zatim ostavite 5-10 minuta, da kvasac pocne da nadolazi.
Zatim tome sodajte ostatak secera, otopljeni puter i jaje. Malo promesajte, pa sve to sipajte preko brasna u koje ste prethodno dodali prasak za pecivo i so.
Mutite mikserom (nastavcima za testo) oko 5 minuta.
Zatim stavite krpu ili plasticnu foliju preko i ostavite da narasta oko sat vremena.

 
Otopite puter i pomesajte sa vanilom, secerom i cimetom. (Takodje mozete testo prvo premazati sa puterom pomesanim sa vanilom, pa preko posuti cimetom i secerom).
Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premazite.

 
Zatim zarolajte i nozem ili koncem secite na kriske oko 4-5 cm sirine.
Prebacite na pleh sa bar 4-5 cm razmaka, jer dosta narastu (po zelji i vise ukoliko zelite da svaka rolnica zasebno naraste i da se ne spoji sa drugom).
Opet preko stavite plasticnu foliju i ostavite bar jos 45 minuta da narasta.
Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite oko 15 minuta.

 
Za preliv pomesajte otopljeni puter sa secerom u prahu i vanilom, a mleko dodajte do zeljene gustine. Meni je najlepse kada ostane malo gusce. 
Prijatno. :)



  

7 коментара:

  1. Mmm....Sutra pravim!! Jesi li ih hladne prelila?

    ОдговориИзбриши
  2. Dodaj jaje u spisak za propremu testa.sad kad poceh da pravim vidim pojavljuje se u tekstu, ali nema u spisku sastojaka.Odlicno je ispalo, testo meko i lako se razvlaci ...

    ОдговориИзбриши
  3. Najam inače ove kolačiće sam videla u vlagu Marije Žeželj i morala sam da probam.Super su ispali,samo sam ih slučajno prelila čim sam ih izvadila iz rerne (možda 2-3min kasnije)pa nisu ispale savršene.Inece su preukus
    ne!!!!😘

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko se dobile rolnica iz ove mere? Zanima me da znam zbog gostiju i pripreme da li mi je jedna mera potrebna ili vise,hvala!

    ОдговориИзбриши
  5. Mila, sto se stavlja i kvasac i prasak za pecivo? Inace, super izgledaju!

    ОдговориИзбриши