уторак, 21. јул 2015.

Peceni patlidzan

Danas vam donosim recept za nesto zdraviji obrok. Peceni patlidzan, makar ovako pripremljen, sam imala prilike da probam u jednom divnom restoranu u Grckoj gde sam nedavno bila. Lako se priprema, a i lepo izgleda. Evo i recepta:

Od sastojaka vam je potrebno:

1 patlidzan
1 mladi luk ili malo svezeg vlasca
100 g fete
1 paradajz
Malo mlevene paprike
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema

Umotajte patlidzan u alu-foliju i stavite u rernu da se pece na 180C nekih pola sata, odnosno dok ne dobije braon boju.
Zatim ga ostavite da se malo prohladi, pa nozem skinite koru. 
Prebacite ga na tanjir, posolite i pobiberite, zatim narendajte ili izdrobite fetu, dodajte naseckani paradajz, naseckani luk ili vlasac i  pospite sa malo paprike i maslinovog ulja.

Prijatno. :)

2 коментара:

  1. Анониман21. јул 2015. 12:23

    Moj muz obozava patlidzan tako da znam kako danas da ga iznenadim za rucak!Hvala ti Mila. :-) Maja(sto te progoni na instagramu) ;-D

    ОдговориИзбриши