недеља, 26. јул 2015.

Proja

Ne znam za vas, ali ja proju zaista mnogo volim... Po ceo dan bih mogla da je grickam. :)
Takodje je odlicna sto moze da se zamrzne, pa po potrebi da se koristi. 
Najcesce je upravo ovako pravim, pa ukoliko nemate neki svoj provereni recept, toplo preporucujem upravo ovaj:

Od sastojaka vam je potrebno:

(1 soljica = 200 ml)
2 soljice kisele vode
2 soljice kukuruznog brasna
2 soljice mekog brasna 
1.5 soljica ulja
1/2 soljice jogurta
2 jaja
Pola kesice praska za pecivo
Sir po ukusu (ja sam dodala 250 g fete)

Sve sastojke sjediniti mikserom, sipati u kalupe i peci oko 20 minuta na 180 C. 

*Po zelji posuti lanom, susamom, crnim susamom, semenkama golice i/ili suncokreta...
*Kolicinski sam imala za 14 regularnih + 39 malih projica. 
*Takodje mozete dodati 2-3 kasike ajvara u smesu, onda proja bude jos malo meksa, a i dobije zaista zanimljiv ukus. Moram priznati da kada napravim pola-pola, uvek prvo ode ta sa ajvarom. :)

Prijatno. :)
Ovog puta sam uz proju sluzila ceri paradajz koji sam presekla na pola, pa redjala na cackalicu: pola paradajza, kockicu kackavalja, list bosiljka, pa opet paradajz i sve to posula sa malkice maslinovog ulja. :)

8 коментара:

  1. Sad cu da je pravim :)A ako celu smesu pecem u okrugloj tepsiji, koliko dugo da je pecem i na koliko?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ja sam oko 20 minuta na 180 C sa ventilatorom i onda sam iskljucila ventilator i pekla jos nekih 15ak minuta. Mada naravno umeju rerne da budu drugcije pa ne bi bilo lose samo da proverite sredinu cackalicom pre nego sto skroz zavrsite.. Ili svakako da ne prepecete. :)

      Избриши
  2. zdravo Mila :) dali je moguce da napravim ovaj recept ali bez jogurta? :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste. :) Ja sam ranije i pravila bez jogurta, pa sam jednom probala sa njim i tako je samo malkice meksa.. Inace moze umesto njega i mleko, kiselo mleko, pavlaka.. Ili nista. :)

      Избриши
  3. Одговори
    1. Tek sada vidim da mi je promaklo... U sustini dodam jednu kasicicu, mada najcesce zavisi od toga koliko je feta slana, pa u zavisnosti od toga malo manje ili vise. :)

      Избриши
  4. Probao sam recept-proja je odlična!Hvala puno :D

    ОдговориИзбриши