Takodje je odlicna sto moze da se zamrzne, pa po potrebi da se koristi.
Najcesce je upravo ovako pravim, pa ukoliko nemate neki svoj provereni recept, toplo preporucujem upravo ovaj:
Od sastojaka vam je potrebno:
(1 soljica = 200 ml)
2 soljice kisele vode
2 soljice kukuruznog brasna
2 soljice mekog brasna
1.5 soljica ulja
1/2 soljice jogurta
2 jaja
Pola kesice praska za pecivo
Sir po ukusu (ja sam dodala 250 g fete)
Sve sastojke sjediniti mikserom, sipati u kalupe i peci oko 20 minuta na 180 C.
*Po zelji posuti lanom, susamom, crnim susamom, semenkama golice i/ili suncokreta...
*Takodje mozete dodati 2-3 kasike ajvara u smesu, onda proja bude jos malo meksa, a i dobije zaista zanimljiv ukus. Moram priznati da kada napravim pola-pola, uvek prvo ode ta sa ajvarom. :)
Sad cu da je pravim :)A ako celu smesu pecem u okrugloj tepsiji, koliko dugo da je pecem i na koliko?
ОдговориИзбришиPa ja sam oko 20 minuta na 180 C sa ventilatorom i onda sam iskljucila ventilator i pekla jos nekih 15ak minuta. Mada naravno umeju rerne da budu drugcije pa ne bi bilo lose samo da proverite sredinu cackalicom pre nego sto skroz zavrsite.. Ili svakako da ne prepecete. :)
Избришиzdravo Mila :) dali je moguce da napravim ovaj recept ali bez jogurta? :)))
ОдговориИзбришиJeste. :) Ja sam ranije i pravila bez jogurta, pa sam jednom probala sa njim i tako je samo malkice meksa.. Inace moze umesto njega i mleko, kiselo mleko, pavlaka.. Ili nista. :)
ИзбришиKoliko soli? :)
ОдговориИзбришиTek sada vidim da mi je promaklo... U sustini dodam jednu kasicicu, mada najcesce zavisi od toga koliko je feta slana, pa u zavisnosti od toga malo manje ili vise. :)
ИзбришиProbao sam recept-proja je odlična!Hvala puno :D
ОдговориИзбришиSuper, drago mi je da ste zadovoljni.
ИзбришиNema na cemu. :))
Mila, kako odmrzavate proju, na sobnoj temperaturi ili u rerni? Da li se nesto peomebi u ukusu ili strukturi, ako je proja zamrznuta?
ОдговориИзбришиI mene zanima kako odmrzavati i sali ima isti ukus
ОдговориИзбришиMoje postovanje i mene interesuje dali projice mogu da se zamrznu
ОдговориИзбриши