недеља, 10. јануар 2016.

Slani kuglof


A danas mamin recept. Kada sam videla sta je napravila, znala sam da ce se naci i na blogu. Prosto nisam mogla da ne podelim sa vama. 
Predivan, socan, mekan, ukusan. 
Lako se pravi, vecinu sastojaka uvek imamo u kuci... Topla preporuka da i sami isprobate.  :)

Od sastojaka vam je potrebno:

4 jaja
200 ml jogurta
200 ml ulja
300 g brasna
4 kisela krastavcica
150 g sunke
150 g feta sira
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
1 kasicica origana
Malo bibera

Jos:

150 g kackavalja

Kalup za kuglof

Priprema:
 
Ukljucite rernu na 200 stepeni.

Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, so, biber i origano, zatim dodajte brasno sa praskom za pecivo i na kraju dodajte naseckanu sunku i krastavcice i izmrvljenu fetu.

Izrucite u kalup i pecite sat vremena.
Zatim pazljivo okrenite kuglof na pleh oblozen pek papirom, pospite narendanim kackavaljem i zapecite jos 5-10 minuta.
Ostaviti da odstoji destak minuta.

Prijatno. :)





9 коментара:

  1. Sutra pripremam za ručak.
    Preukusno izgleda.
    Draga Mila ako samo može odgovor zanima me da li da podmazem kalup prije izlijevanja tijesta ili?
    Hvala puno.
    Inspiracija si velika.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurno necete pogresiti. :)
      To je i mene brinulo, ali nisam podmazala i zaista nema potrebe, jer ima ulja u filu. Samo je bitno da pecete sat vremena (bez ventilatora). I kada okrenete, malo "udarite" odozgo. :)
      Hvala puno. :) <3

      Избриши
    2. Aha znači bez ventilatora.
      Ok hvala puno.Kad završim tagujem na IG :-*

      Избриши
  2. Njaaam,moracu da napravim! :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Mila,upravo sam spremila slani kuglof i svima se dopao!Svaka čast! Veliki pozdrav! ❤❤❤

    ОдговориИзбриши