четвртак, 11. фебруар 2016.

Cake pops

(Od ostataka patispanja) :)
I evo recepta za cake pops.
Ovo je ta brza verzija, koja se ne pece i zaista se lako sprema. 
U pravljenju kolaca juce ostalo mi je napravljenog testa i ovo je odlican nacin da i to iskoristite... Mada sam ja polovinu pojela onako usput. :D

Od sastojaka vam je potrebno:

Patispanj
Dzem/marmelada po ukusu 
Cokolada
Boja za kolace (po zelji)
Ukrasne mrvice, prah (po zelji)

Priprema:

Izmrvite patispanj u ciniji. Dodajte 3-4 kasike dzema (jos po potrebi) i pravite kuglice koje cete naredjati na posluzavnik na koji ste stavili papir za pecenje. 


Istopite malo bele cokolade, pa umacite vrhove stapica u cokoladu, a potom u kuglice i ostavite oko pola sata u frizideru.


Cokoladu (oko 150, 200g) stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi, izvadite, promesajte i tako ponavljajte dok se ne otopi (mozete i na sporetu, na tihoj vatri ili pari takodje otopiti cokoladu).
Dodati boju po zelji.

Ukrasite po zelji. Ja sam uzela srebrni prah, malo ga posula po kuglicama i na neke dodala jos malo ukrasa. :)


*Takodje mozete kuglice naredjati na zicu i samo ih preliti cokoladom

*A mozete i stapice drzati uspravno tako sto cete ih staviti u neku solju ili zabosti u stiropor.

Prijatno. :)

15 коментара:

  1. Odlicni! A narocito je sladak mali degustator :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicni! A narocito je sladak mali degustator :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I jaaako ukusni... Kada se moj muz odusevio koji pritom nije bas ljubitelj ovih stvari, a ni bele cokolade.. :)) a Maksim je glavni. :D :*

      Избриши
    2. Cao Mila, jel mozes da napises gde si kupila stapice za popse? Jako su lepi :) Pozz

      Избриши
    3. Zdravo Dragana, njih sam uzela u Nemackoj.. Nigde kod nas nisam uspela da nadjem. A cak ni tamo nisam nasla one jos lepse - dvobojne, sa tufnicama i sl. :(

      Избриши
    4. Evo ja nasla na fb ih ima.https://m.facebook.com/StapiciZaCakePops/

      Избриши
    5. Ovi imaju i sarene.
      https://m.facebook.com/papirneslamciceprodaja?pnref=story

      Избриши
    6. Ovi imaju i sarene.
      https://m.facebook.com/papirneslamciceprodaja?pnref=story

      Избриши
  3. Mozes li mi reci koje si boje koristila da je ovako sedefasta i jako intenzivna pink i koliko si je kolicinski stavila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Crvena boja za kolace, a preko sam posula srebrnim prahom. A sipala sam nekoliko puta po 2 kapi, dok mi se nije definitivno dopala boja. :)

      Избриши
    2. Ahaaa, zato tako divno sija. Preslatki su i bas cu da probam. Nadam se da ce biti bar priblizno slicni tvojima. :)

      Избриши
  4. Анониман20. март 2016. 19:47

    Jel patispanj koji si koristila ovde ustvari crveni deo ostatka od kolaca iznenadjenja, pa si samo to iskoristila i izmrvila sa dzemom? Po slici mi tako deluje, a znam da se patispanj pravi sa jajima. Meni zapravo treba posna varjanta pa bi mi super odgovaralo da je crveni deo kolaca sa srculencetom jer mi se uklapa :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман20. март 2016. 19:48

      Moja greska, sad videh da idu jaja >_< i da jeste to to.

      Избриши
    2. Ja tek sada vidim poruku.. Jeste, sa jajima. :( Videcu ovih dana da izbacim neki zanimljiv posni recept. :)

      Избриши