уторак, 11. август 2015.

Knedle od griza za supicu

Posto skoro svaki dan kuvam za bebu meso i povrce, cesto mi ostane te divne supice, pa je iskoristim tako sto ili napravim knedlice ili dodam rezance.. A nekada, kada nemam vremena za supicu, a jede mi se, jednostavno uzmem najobicniju iz kesice, pa joj samo u kuvanju dodam knedlice. Ukoliko ih i vi volite, evo jednog odlicnog recepta.

Od sastojaka vam je potrebno:

1 jaje
5 kasicica maslinovog ulja
10 kasicica griza
Na vrh noza praska za pecivo
Susenog ili svezeg persuna po ukusu

Priprema:
Malo umutite jaje viljuskom, pa dodajte ostale sastojke. 
Ostavite da odstoji oko 20 minuta.
*Jako je bitno da ostavite da odstoji kako bi se sastojci lepo povezali.


Nakon toga kasicicom vadite po malo smese i spustajte u vrelu vodu, pa smanjite malo vatru i ostavite da se kuvaju 8-10 minuta u poklopljenoj serpici.
*Pre nego sto ubacite knedlice, mozete prvo umesati prethodno umuceno jaje, kako biste jos vise dobili onaj ukus supice koju smo najcesce jeli kao mali sa cuvenim "fronclama". :)

Prijatno. :)


6 коментара:

  1. Obožavam supice...
    Dajes li ih sinčiću?Od kog meseca si mu uvela meso,povrće,voćkice..? Ako ima kakvih ideja podeli sa nama :* pusa od mene i moje Dalie divna si i redovno te pratimo..
    Mama Bilja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj isto, mogu ih jesti uvek, bez obzira na vreme napolju... Jos domace-nista lepse. :)
      Dajem mu, mada odvojim pre nego sto zacinim, pa mu samo malkice posolim. A poceo je od sestog meseca sve da rucka, malo po malo. Bio je dosta napredan iako sam ga samo dojila, pa mi je doktorka rekla da nema potrebe da krenemo sa kasicama ranije. :)
      A ovih dana ide post o tome kako sam hranila bebu, koju sam dohranu kupila kada je trebalo i nekoliko idejica za rucak. :)

      Избриши
    2. Super jedva čekam.Divan ti je blog.Ustraj samo :))

      Избриши
  2. Volim da se javim cim nesto isprobam :) danas su na red dosle knedle i stvarno su odlicne. Drzala sam se tvojih mera i super su ispale. Ni jedna se nije raspala prilikom kuvanja. Preporucujem svima da probaju :)

    ОдговориИзбриши