понедељак, 27. април 2015.

Cezar salata


Svako ima svoj nacin pripreme cezar salate, meni je ovaj omiljeni. Takodje mozete koristiti piletinu, a ne skampe, s tim sto je prethodno proprzite, pa isecete na trakice. 

Od sastojaka vam je potrebno:
3, 4 kriske hleba
Malo maslinovog ulja
So
1 pakovanje skampa (400 g)
1 glavica iceberg salate (mozete koristiti i vec naseckanu, a takodje i obicnu zelenu salatu, mada ona nije tako hrskava kao iceberg)
2 cena belog luka
Malo ceri paradajza 
Malo parmezana
Dresing:
1 pavlaka - 200g
4 kasike majoneza
Nekoliko kapi limunovog soka
1 kasicica dizon senfa (mozete koristiti i obican)
Malo susenog bosiljka i persuna 
Kaisicica soli
Malo sveze mlevenog bibera

Priprema:

Iseci jedan cen belog luka na pola, pa preci njima preko kriski hleba. Potom naseckati hleb na kockice i proprziti u tiganju (mozete zapeci i u rerni) dok ne dobiju zlatnu boju. Skloniti na stranu.
Iseckati salatu na kockice ili sire trakice. (Nemojte mnogo sitno)


Preliv:
Pomesati sve sastojke. Dresing treba da bude malo gusci.

Prvo malo prokuvati skampe, a potom ih proprziti na maslinovom ulju (njima ne treba puno, jer se onda skupe i postanu nekako gorki), pa pred kraj dodati sitno naseckan beli luk. 

Siptati u vecu ciniju salatu, pa dresing, pa krutone.

*Najbolje je da uzmete neku vecu ciniju sa poklopcem, jer cete tako najlakse promesati sastojke. Ukoliko nemate, pazljivo promesajte sa dve kasike, da se salata ne bi ugnjecavila.


Na kraju prebaciti u ciniju, po zelji dodati ceri paradajz i malo parmezana. 

*Ja takodje volim sa svezim mlevenim biberom i jos malo mlevenog bosiljka.

Нема коментара:

Постави коментар