недеља, 19. април 2015.

Makaronsi - Macaroon

Predivni, prhki.. nestaju brzinom svetlosti.. Makaronsi.

Poprilicno skupi makaronsi su nesto sto mozete sami pripremiti i priustiti sebi te male slatke zalogajcice. :)

Za 17 makaronsa vam je potrebno:

36 g belanaca
10 g kristal secera
75 g secera u prahu
45 g mlevenih badema
Prehrambena boja po zelji

Priprema:
Izmesati secer u prahu sa mlevenim bademima i prosejati da bi se odstranile krupnije mrvice.
Umutiti penu od belanaca, dodati kristal secer i nastaviti sa mucenjem dok se ne dobije cvrsta pena (po zelji dodati i par kapi boje tokom mucenja, a ukoliko dodajete boju u prahu sjediniti je sa secerom u prahu).
Lagano dodati mlevene bademe sa prah secerom i mesati lagano varjacom odozdo na gore dok smesa ne postane sjajna.
Napraviti 34 poklopcica, odnosno krugova - kasicicom uzimati od smese i sipati po malo na pleh oblozen pek papirom.
Ostaviti ih da se suse oko pola sata, 45 minuta (suvi su kada mozete da ih pipnete odozgo, a da vam se ne lepe za prst). 

Ugrejati rernu na 150 stepeni sa cirkulacijom vazduha, pa smanjiti na 140C i peci makaronse 20ak minuta. 
Ostaviti ih da se kompletno ohlade 15ak minuta, pa tek onda skloniti sa pleha.
Spojiti ih po zelji, dzemom, kremom od cokolade itd. 

Prijatno. :)


*Mozete koristiti i ovu smesu mlevenih badema (iako pise da sadrzi u sebi secer u prahu, ne menja teksturu makaronsa)






8 коментара:

  1. Prelepi su, moram da probam da ih napravim po tvom receptu!

    ОдговориИзбриши
  2. Gde si kupila ovaj kalup za makaronse?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Cao Mila, pitanje :) koliko tacno jaja koristis, i da li se mogu oblikovati samo na plehu tj. bez tog kalupa? Pozdrav!

    ОдговориИзбриши