четвртак, 16. април 2015.

Torta sa malinama


Torta nema naziv, a mislim da po ovakovom naslovu vec znate o kojoj se radi. 

Po vasoj zelji, resila sam da sto pre objavim recept za istu. 

Jos jedna veoma jednostavna torta za napraviti, a isto tako brzo i nestane iz frizidera.. :)

Kupila sam pakovanje kora za dobos tortu (videcete kako izgleda na slici u nastavku) u idei (videla sam i u tempu iste) i u sustini su kao i za rozen, samo ih je manje, pa mi je to bolje kolicinski. 
Da se ne mucimo oko toliko kora bez razloga, a na ukus su stvarno iste. 
Mada kada budem imala vremena, napravicu ih i sama, pa cu podeliti i to sa vama. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

Prvi fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka 
9 kasika secera
150g bele cokolade
250 g margarina
150 g secera u prahu
Drugi fil:
200 g malina 
5 kasika secera
1 puding od maline
250 ml vode
Preliv od cokolade:
150 ml slatke pavlake
50 g margarina
1 kasika ulja 
150 g cokolade (ja sam stavila obicne milke, jer je mnogo ukusnije, a sada se i cenovno skoro izjednacila sa onom za kuvanje, posebno kada je 300g na snizenju)

Prvi fil: 
Odvojiti malo mleka i pomesati sa pudinzima, a u ostatak mleka dodati secer i ostaviti da provri pa dodati i skuvati puding. U skuvani puding dodati cokoladu i promesati. Kada se ohladi dodati prethodno umucen margarin sa secerom u prahu i sjediniti sve. 
Drugi fil:
Maline prokuvati sa secerom, pa dodati puding od maline prethodno promesan sa 250ml vode. 
Ostaviti da se prohladi.

Ja sam imala 8 kora pa sam redjala dva puta vanilu, pa jednom malinu, pa opet isto i na kraju vanilu preko svega. 

Preliv od cokolade - slatku pavlaku staviti na ringlu sa margarinom i kasikom ulja (zbog sjaja), pa neposredno pre vrenja dodati 150g cokolade, skloniti sa ringle i promesati.
Kada se ohladi (ali ne cekati jos dugo, jer pocinje da se zgusnjava) pazljivo preliti tortu i onda ukrasiti po zelji. :)

Ne treba da vas brine sto su korice krute, omeksaju od filova skroz. 

U nastavku cete videti kako je izgledalo pravljenje i rezultat.

I nisam vas pitala, kako vam se cini blog za sada? :)



















14 коментара:

  1. Fenomenalno! Ne znam zasto nisi i ranije pocela da pises, mada tebi to stvarno odlicno ide kao da se bavis ovim godinama :) Ivana P.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Ivana. :))
      Pa odvek sam volela da kuvam, a i prizeljkivala sam da to na neki nacin podelim sa dugima, tako da treba poceti od necega.. :)

      Избриши
    2. Naravno, srecno i ostani nam ovako kreativna i inspirativna :))

      Избриши
  2. Draga Mila pravila sam ovu tortu prema tvom uputstvu i super je ispala!Tvoj blog je bookmark-ovan i svaki dan proveravam novosti,recepte.. ;)Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ooo pa bas mi je drago da to cujem.. Velika motivacija za dalji rad. :)) Evo bas pisem novi recept, uskoro ce biti objavljen. :)) <3

      Избриши
  3. Divno je kad tako mlada osoba zna lepo da kuva,pre svega da se uvek trudi da nauci nesto novo i da to podeli sa sirokom masom ljudi. Redovno pratim i cekam nove recepte! Milana :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Tvoj blog se uredno i svakodnevno proverava, čak je postao jutarnja rutina, pored svih portala i društvenih mreža, što znači da se fenomenalno kotiraš draga! Samo napred!

    ОдговориИзбриши
  5. Mila, gde ima da se kupi ova cokolada u dve boje koju si izrendala na vrh torte? ili se kpuje kao takva za dekoracije ? kiss. Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je eurocrem blok, pa sam ga nozem sekla bocno.. Mada moze isto tako i da se renda, ali se ovako dobije vise onih kao uvojaka. :)

      Избриши
    2. aaaaa nije mi ni palo na pamet :))))

      Избриши
  6. Možda malo kasno pišem ali nadam se da ćeš pročitati. Mogu li umjesto ovih kora kore za rozen a da se stavi isti broj kora?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze. One su u sustini iste na ukus, samo je oblik i broj drugaciji. :)

      Избриши