Od sastojaka vam je potrebno:
Za testo:
350 g brasna
1 kesica suvog kvasca
1/2 kesice praska za pecivo
60 g secera
30 g putera
1/4 kasicice soli
120 ml mleka
60 ml vode
Za premazivanje testa:
1 kasika arome vanile
150 g smedjeg secera
60 g putera
20 g cimeta
Preliv:
60 g putera
1 kasika arome vanile
350 g secera u prahu
Mleko po ukusu (oko 5-10 kasicica)
Priprema:
U cinijicu sipajte prethodno podgrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kasiku secera (od onih 60 g)
Zatim ostavite 5-10 minuta, da kvasac pocne da nadolazi.
Zatim tome sodajte ostatak secera, otopljeni puter i jaje. Malo promesajte, pa sve to sipajte preko brasna u koje ste prethodno dodali prasak za pecivo i so.
Mutite mikserom (nastavcima za testo) oko 5 minuta.
Zatim stavite krpu ili plasticnu foliju preko i ostavite da narasta oko sat vremena.
Otopite puter i pomesajte sa vanilom, secerom i cimetom. (Takodje mozete testo prvo premazati sa puterom pomesanim sa vanilom, pa preko posuti cimetom i secerom).
Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premazite.
Zatim zarolajte i nozem ili koncem secite na kriske oko 4-5 cm sirine.
Prebacite na pleh sa bar 4-5 cm razmaka, jer dosta narastu (po zelji i vise ukoliko zelite da svaka rolnica zasebno naraste i da se ne spoji sa drugom).
Opet preko stavite plasticnu foliju i ostavite bar jos 45 minuta da narasta.
Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Za preliv pomesajte otopljeni puter sa secerom u prahu i vanilom, a mleko dodajte do zeljene gustine. Meni je najlepse kada ostane malo gusce.
Prijatno. :)
Mmm....Sutra pravim!! Jesi li ih hladne prelila?
ОдговориИзбришиTople, ali nikako vrele. :)
ОдговориИзбришиDodaj jaje u spisak za propremu testa.sad kad poceh da pravim vidim pojavljuje se u tekstu, ali nema u spisku sastojaka.Odlicno je ispalo, testo meko i lako se razvlaci ...
ОдговориИзбришиNajam inače ove kolačiće sam videla u vlagu Marije Žeželj i morala sam da probam.Super su ispali,samo sam ih slučajno prelila čim sam ih izvadila iz rerne (možda 2-3min kasnije)pa nisu ispale savršene.Inece su preukus
ОдговориИзбришиne!!!!😘
Аутор је уклонио коментар.
ИзбришиKoliko se dobile rolnica iz ove mere? Zanima me da znam zbog gostiju i pripreme da li mi je jedna mera potrebna ili vise,hvala!
ОдговориИзбришиMila, sto se stavlja i kvasac i prasak za pecivo? Inace, super izgledaju!
ОдговориИзбриши