среда, 6. мај 2015.

Tri-Color Chocolate Mousse Cake


Ukoliko ste ljubitelj cokolade, ova torta je pravi izbor za vas. Cokolada.. I to ne jedna, nego tri - crna, mlecna i bela. Na mekanom patispanju, mus od svake, nekako lagan i prozracan, a opet tezak i zasitan. Za emotivne brodolome ili uspone... Vi birate. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

Za patispanj:
3 jaja
40 g cokolade za kuvanje
Na vrh noza sode bikarbone
3 kasike secera u prahu
3 kasike brasna
Nekoliko kasika mleka

Fil:
250 g vajkrema
200 g pavlake
500 ml slatke pavlake
200 g bele cokolade
200 g mlecne cokolade
200 g crne cokolade

Priprema:

Patispanj:

Umutiti zumanca sa secerom, pa im dodati prethodno otopljenu cokoladu, a zatim dobro umucena belanca sa malkice soli i pazljivo sjediniti. Zatim polako umesati brasno sa sodom bikarbonom. 

Prebaciti u pleh (precnik mog je 24cm) i peci na 180C 15-20 minuta.
Kada se ispece, preliti sa nekoliko kasika mleka.

Fil:

U tri serpice otopiti svaku cokoladu sa po  50 ml slatke pavlake. Ne treba da vas brine sto je prilicno gusto. 
Zatim umutiti ostatak slatke pavlake, pa lagano umesati vajkrem i pavlaku.

Podeliti na tri dela.
*Izmerila sam, i to dodje na oko 240g po jednom.

U svaki deo umesati po jednu cokoladu pa onda prvo izliti fil sa tamnom cokoladom, ubaciti u zamrzivac na par minuta, pa sa mlecnom (pa opet malkice samo u zamrzivac) i na kraju fil sa belom cokoladom. 

Ostaviti u frizideru par sati da se stegne. Ukrasiti tortu po zelji. 
Ja sam skinula obruc, i ukrasila ivice otopljenom cokoladom (30g) sa dve kasike ulja. I odozgo isto. Ivice sam ukrasila sa malo slaga i strugane bele cokolade. 


Prijatno. :)



17 коментара:

  1. Kako ovo izgleda božanstveno!!! Ti si i više nego profi!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. мај 2015. 13:04

    Ovo izgleda tako ukusno, moram da probam..
    Imam jedno pitanje, s tim da sam pocetnik nisam bila sigurna šta je to slatka pavlaka i otišla sam u market i pitala radnicu, ona mi je rekla da je to isto što i tečni šlag (halta, hulala, šlaga 5+) ja nisam bila baš sigurna da je tako pa te pitam je li to isto i ako nije u kakvoj je ambalazi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj i jeste.. :))
      Jeste, to je to, ima od 250ml, pola litre i litar. Ja sam kupila meggle i bas sam zadovoljna.

      Избриши
  3. Анониман6. мај 2015. 15:54

    Mila,odusevljena sam tvojim receptima! Dala si mi veliku inspiraciju i radujem se isprobavanju tvojih recepata :)))
    Imam samo jedno pitanje,kako topis cokoladu,meni uvek zagori ili se zgusne :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo mi je drago sto to cujem, hvala puuuno. :))
      Cokolada mora bas na tihoj vatri da se topi da ne bi doslo do toga. Ja je uvek topim u serpici na trojci ili eventualno cetvorci uz stalno mesanje (moja ringla je od 1-9), plus cim se veci deo otopi, pomerim sa ringle i nastavim sa mesanjem dok se sve ne otopi. Nadam se da ce biti bolje ubuduce. :)

      Избриши
  4. Mila, koje koristis cokolade, mislim na ove za filove, Milka, one za kuvanje ili nije bitno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa u sustini nije bitno... mada je uvek bolje one kvalitetnije, jer npr one jeftinije bele cokolade iz zdrave hrane ce vise stete nego koristi doneti. :)

      Избриши
  5. Mila jel si koristila Biserov natur vajkrem ili neki drugi?

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши