Od sastojaka vam je potrebno:
Za patispanj:
3 jaja
40 g cokolade za kuvanje
Na vrh noza sode bikarbone
3 kasike secera u prahu
3 kasike brasna
Nekoliko kasika mleka
Fil:
250 g vajkrema
200 g pavlake
500 ml slatke pavlake
200 g bele cokolade
200 g mlecne cokolade
200 g crne cokolade
Priprema:
Patispanj:
Umutiti zumanca sa secerom, pa im dodati prethodno otopljenu cokoladu, a zatim dobro umucena belanca sa malkice soli i pazljivo sjediniti. Zatim polako umesati brasno sa sodom bikarbonom.
Prebaciti u pleh (precnik mog je 24cm) i peci na 180C 15-20 minuta.
Kada se ispece, preliti sa nekoliko kasika mleka.
Fil:
U tri serpice otopiti svaku cokoladu sa po 50 ml slatke pavlake. Ne treba da vas brine sto je prilicno gusto.
Zatim umutiti ostatak slatke pavlake, pa lagano umesati vajkrem i pavlaku.
Podeliti na tri dela.
*Izmerila sam, i to dodje na oko 240g po jednom.
U svaki deo umesati po jednu cokoladu pa onda prvo izliti fil sa tamnom cokoladom, ubaciti u zamrzivac na par minuta, pa sa mlecnom (pa opet malkice samo u zamrzivac) i na kraju fil sa belom cokoladom.
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne. Ukrasiti tortu po zelji.
Ja sam skinula obruc, i ukrasila ivice otopljenom cokoladom (30g) sa dve kasike ulja. I odozgo isto. Ivice sam ukrasila sa malo slaga i strugane bele cokolade.
Prijatno. :)
Kako ovo izgleda božanstveno!!! Ti si i više nego profi!!!
ОдговориИзбришиA hvaaala puno.. :)) :***
ИзбришиOvo izgleda tako ukusno, moram da probam..
ОдговориИзбришиImam jedno pitanje, s tim da sam pocetnik nisam bila sigurna šta je to slatka pavlaka i otišla sam u market i pitala radnicu, ona mi je rekla da je to isto što i tečni šlag (halta, hulala, šlaga 5+) ja nisam bila baš sigurna da je tako pa te pitam je li to isto i ako nije u kakvoj je ambalazi?
Joj i jeste.. :))
ИзбришиJeste, to je to, ima od 250ml, pola litre i litar. Ja sam kupila meggle i bas sam zadovoljna.
Mila,odusevljena sam tvojim receptima! Dala si mi veliku inspiraciju i radujem se isprobavanju tvojih recepata :)))
ОдговориИзбришиImam samo jedno pitanje,kako topis cokoladu,meni uvek zagori ili se zgusne :(
Mnogo mi je drago sto to cujem, hvala puuuno. :))
ИзбришиCokolada mora bas na tihoj vatri da se topi da ne bi doslo do toga. Ja je uvek topim u serpici na trojci ili eventualno cetvorci uz stalno mesanje (moja ringla je od 1-9), plus cim se veci deo otopi, pomerim sa ringle i nastavim sa mesanjem dok se sve ne otopi. Nadam se da ce biti bolje ubuduce. :)
Sta je vajkrem?
ОдговориИзбришиSirni namaz, jako slican maskarponeu. :)
ИзбришиMila, koje koristis cokolade, mislim na ove za filove, Milka, one za kuvanje ili nije bitno?
ОдговориИзбришиPa u sustini nije bitno... mada je uvek bolje one kvalitetnije, jer npr one jeftinije bele cokolade iz zdrave hrane ce vise stete nego koristi doneti. :)
ИзбришиMila jel si koristila Biserov natur vajkrem ili neki drugi?
ОдговориИзбришиDa, da, biserov. :)
ИзбришиHvala na odgovoru :)
ИзбришиHvala na odgovoru :)
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиSecer niste stavljali?
ОдговориИзбриши