понедељак, 7. септембар 2015.

Lovacke snicle

I evo recepta za lovacke snicle, koje su sigurno u top 10 recepata koje ste mi najvise trazili.
Jednostavne za pripremu, a jako ukusne. U kombinaciji sa krompir pireom, najbolje. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

500 g mesa (svinjsko, junece, telece... Ja sam koristila junece)
2 kasike brasna
3 kasike mlevene slatke paprike
Ulje
4 cena belog luka
so, biber
50 ml mleka
persun

Priprema:

Meso isecite (ili zamolite mesara da to uradi umesto vas) na tanje snicle. Malo ih izlupajte cekicem za meso, a zatim zacinite solju i biberom. Potom uvaljajte u brasno i proprzite sa jedne i druge strane po malo. Zatim ih izvadite iz serpice/dubljeg tiganja.
Smanjite vatru, pa u istom ulju proprzite beli luk, a potom dodajte prethodno spojeno brasno sa alevom paprikom i malo sveze mlevenog bibera. Promesati, zatim dodaje vodu uz konstantno mesanje dok ne dobijete ujednacen srednje gusti sos. Posoliti po ukusu, dodati mleko, a zatim i persun.
Na kraju dodajte snicle, poklopite i ostavite jos oko pola sata da se kuvaju (dok lepo ne omeksaju).
Sluzite ih uz krompir pire, a evo i predloga za serviranje.

Prijatno. :)
Ovde sam pored pirea dodala i ceri paradajz sa mini mocarelom, malo pesto sosa i bosiljka.

4 коментара:

  1. Cao Mila,ja se spremam da pravim snicle samo ne znam koliko bih vode?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nema pravila nikada, sto sbog brasna, sto zbog paprike itd. Ali negde oko pola litre odvojite, pa sipajte po malo, dok ne dobijete idealnu gustinu. :)

      Избриши
  2. Meni sos ima previse brasnast ukus :( Inace tebi divno izgleda i sigurno je preukusno! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To moze da se desi jedino ako ste krace kuvali sos... :/
      A hvala na pohvali svakako... :) 😘

      Избриши