субота, 25. јул 2015.

Sta sa ostacima krompir pirea (I deo)


Ovo je jedan od nacina na koji koristim krompir pire koji mi preostane od rucka. Zanimljivo je na izgled, lako se napravi, pa ukoliko zelite i sami da se poigrate,  izvolite. :)
Prvi nacin:
U pire dodajte malo mirodjije, promesajte, a potom prebacite u spric, prvite male piramidice i zatim zapecite u rerni nekih desetak minuta na 180 C. 

Drugi nacin:
Narendajte malo kackavalja i fete, dobro sjedinite sa pireom, a potom ostavite u frizideru da odstoji oko pola sata.
Nakon toga pravite kuglice, koje cete uvaljati u zacinsko bilje, przeni susam, lan, mak...
Ja sam koristila alevu papriku, susam, origano i vlasac. 

Uskoro cu objaviti i recept za konkretan rucak, a ne samo meze. :)

Prijatno. :)





Нема коментара:

Постави коментар