уторак, 25. октобар 2016.

Rafaelo kolac


Ovo je recept po mom ukusu.. Obozavam ovakve kolace, belu cokoladu, kokos i slicne stvari.
Lagan je i isto se lako pravi, pa vam ga toplo preporucujem ukoliko i vi volite kolace ovog tipa. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

Za koru:

5 belanaca 
200 g secera
60 g kokosa
80 g brasna
1/2 pzp
+ 200 ml mleka za polivanje

Za fil:

500
+150 ml mleka
5 zumanaca
2 pudinga od vanile
120 g secera
2 vanil secera
20 g gustina
+ 180 g putera
20 g lesnika
20 g badema
100 g bele cokolade
150 ml slatke pavlake

Jos

Po zelji uz sluzenje - bela cokolada, kokos, listici kokosa, lesnik...
Ili jednostavno samo  kokosom pospite ceo kolac i tako sluzite. 

Priprema:

Umutite belanca sa malkice soli u cvrst sneg.
Zatim im dodajte secer malo po malo, sve vreme muteci, a na kraju dodajte sve ostale sastojke i umesajte ih varjacom.
Prebacite u podmazan pleh (30x20) i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. (bez ventilatora, kora treba da ostane bela).


Kada se ispece sacekati da se ohladi, a zatim preliti sa 200 ml vruceg mleka u koje po zelji mozete dodati i malo vanile. :)


Fil:

U 500 ml mleka dodajte secer i stavite da se kuva.
Zumanca malo umutite, a zatim im dodajte 150ml mleka, puding, secer i gustin.
Kada mleko provri, sve to umesati i kuvati jos par minuta na tisoj vatri, dok se ne zgusne.


Kada se ohladi, umutiti puter. Zatim mu dodati krem sa pudingom, zatim usitnjene lesnike i bademe i istopljenu belu cokoladu.
Na kraju tome dodati prethodno umucenu slatku pavlaku.
Sipati preko kore i ostaviti nekoliko sati u frizideru da se ohladi.


Prijatno. :)







10 коментара:

  1. Mozete li mi reci kako ste vadili kolace da budu okrugli ?
    Kolac divnoo izgleda

    ОдговориИзбриши
  2. Mila, cime si prelila kolac i na tanjiru dekoracija, da li je u pitanju neki toping? :)
    Veliki pozdrav :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kolac sam prelila belom cokoladom, a ukras na tanjiru je toping od karamele pomesan sa malo istopljene crne cokolade. :) :*

      Избриши
  3. Kolac u frizideru��
    Sutra ga probamo, Mila ti od mene napravi pravu kuvaricu, hvala na ovako divnim receptima����

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan ...Dekoraciom sam odusevljena mi mozes samo reci kako uradis ruze..
    Lep pozdrav <3

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo na tanjiru i na kolacu preko cokolade,jel isto?

    ОдговориИзбриши