уторак, 4. октобар 2016.

Raspberry cheesecake brownie


Evo jednog zanimljivog kolaca. Zanimljivog toliko da sam jedva uspela parce da sacuvam kako bih ga probala i sutradan, jer uglavnom nestane odmah.
Vrlo se jednostavno pravi, pa ako zelite da isprobate, evo recepta: 

Od sastojaka vam je potrebno:

Za brownie:
170 g putera
170 g secera u prahu
170 g zutog secera
2 jaja
1 kasicica ekstata vanile
280 g brasna
1/2 kesice praska za pecivo
40 g kakao praha
Prstohvat soli
100 g cokolade (ja sam koristila mlecnu)

Cheesecake:
300 g maskarponea
200 g grckog jogurta
2 jaja
90 g secera u prahu
40 g brasna
1/4 kesice praska za pecivo
2 kasike ekstrata ili jedan stapic vanile

Priprema:

Tamniji deo:
Umutiti mikserom puter, beli i zuti secer.
Dodati jaja, pa opet umutiti.
Zatim dodati brasno, kakao i pzp i vanilu.
Sjediniti i prebaciti u pleh koji ste prethodno oblozili pek papirom.


Umutiti maskarpone, grcki jogurt, secer, vanilu j jaja.
Dodati brasno i pzp.
Opet umutiti. 
Na kraju dodati maline i sjedinite ih sa smesom tako sto cete tek poneku i zgnjeciti viljuskom. Blago promesati, da ostane sareno.


Sipati preko tamnijeg dela i peci na 160 stepeni oko sat vremena (bez ventilatora).


Proveravajte posle 50 minuta, ne treba da potamni gore, vec samo da bude blago zuckaste boje.


Sacekati da se ohladi bar sat vremena, a potom seci.
Predivan je i kada odstoji u frizideru.
Prijatno. :)






8 коментара:

  1. da li moraju da se koriste sveze maline ili mogu i zamrznute? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogu i zamrznute. Cak sam i bez prethodnog odmrzavanja koristila i isto je ispalo sjajno. :)

      Избриши
  2. Koliko dugo se pece kora, na koliko stepeni I da li ukljuciti ventilator?
    Hvalaa😊

    ОдговориИзбриши
  3. Da li se cokolada ubacije isto i kada brasno i kakao, posto nije spomenuta u pripremi? :-) Hvala

    ОдговориИзбриши