петак, 26. фебруар 2016.

Malo drugacije palacinke sa kremom od bele cokolade


Ovo je jedan od recepata koji mi stoji u kuvaru jako dugo.. Jednom sam ih samo pravila i iako su divne, pored milion drugih stvari sam zaboravila na njih dok ih nisam ugledala juce dok sam nesto drugo trazila i resila sam da ih napravim.
Divne su, kremaste.. Zaista topla preporuka da ih napravite. 

*Od ove kolicine dobijete 9-10 palacinki, slobodno i prepolovite sastojke jer su stvarno teske - jedna po osobi je dovoljna, a mozete preseci na pola zbog lepseg efekta prilikom serviranja.

Od sastojaka vam je potebno:

Za palacinke:

2 jaja
150 ml mleka
100 ml kisele vode
2 pudinga od vanile
2 kasike secera
4 kasike ulja
Pola kesice praska za pecivo
Na vrh kasicice soli
5-6 kasika brasna (dok ne dobijete regularnu gustinu smese za palacinke)

Za krem:

300 ml mleka 
300 ml slatke pavlake
200 g bele cokolade
1 burbon vanilin secer (ili obican)
1 kasika arome od vanile
2 pudinga od vanile (takodje mozete i burbon vanilin puding)

Preliv:

200 g sumskog voca
Kesica vanilinog secera
3 kasike secera
5 kasika vode

Priprema:

Smesa za palacinke:

Sve sastojke umutiti i ostaviti da odstoji dok spremite krem (a moze i duze, ukoliko zelite da servirate sa hladnim kremom).

Krem:

U malo mleka razmutite oba pudinga sa aromom vanile i burbon vanilinim secerom.
Ostatak mleka i slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa dodajte razmucen puding i skuvati dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i dodati cokoladu. Mesati dok se cokolada ne otopi i na kraju umutiti mikserom. 
Prekrijte prozirnom folijom kako se korica ne bi stvorila i ostavite da se malo prohladi.

Preliv:

Sve sastojke prokuvati oko 5 minuta i ostaviti da se hladi. 
_________________________________

Palacinke isprziti - sa jedne strane vise (ne bas da izgore :)), sa druge malo manje, kako bi ostale vizuelno lepse.


Premazati palacinke sa tamnije strane kremom (celu tu stranu), pa urolati. Iseci krajeve po zelji, pa preseci na sredini. 
Prelijte sumskim vocem. 


Prijatno. :) 

2 коментара: