Lako se priprema, divan je i vazdusast, a tu vam je i ideja za serviranje.
Od sastojaka vam je potrebno:
Za mus:
4 jaja
180 g cokolade za kuvanje (sa vecim procentom kakaa)
120 g margarina
120 g secera u prahu
Za cinijice:
120 g cokolade za kuvanje
Fil od malina:
150 g malina
3 kasike vode
1 kasika ekstrata vanile
2 kasike secera
1 kesica vanil secera
Jos:
Kakao prah po zelji.
Priprema:
Fil od malina:
Staviti maline u serpicu sa vodom, secerom, vanil secerom i ekstratom vanile. Kuvati oko 5-10 minuta (dok ne krene da se zgusnjava. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Mus:
Umutiti margarin sa secerom u prahu, zatim dodavati jedno po jedno zumance i izmedju dodavanja svakog dobro umutiti. Potom dodavati otopljenu cokoladu malo po malo, nikako sve odjednom.
Na kraju dodati dobro umucena belanca i spatulom pazljivo sjediniti.
Staviti u frizider da se hladi bar 2 sata.
Cinijice:
Istopiti cokoladu cetkicom za premazivanje naneti u silikonski kalup za mafine. Prvo mozete naneti jedan sloj, pa staviti u zamrzivac na par minuta, pa naneti jos jedan.
Ostaviti da se stegne u frizideru.
Na kraju pazljivo izvaditi korpice, sipati po malo fila od maline u svaku, zatim dodati mus od cokolade, posuti kakaom i dodati malinu na vrh.
Ja sam veceras pravila ovaj kolac... Smatram da treba vise cokolade za korpice! Jer su meni bile tanke i pukle su. Minumum 2-3 je potrebno premazati. Inace odlicna stvar!
ОдговориИзбришиVerovatno zavisi od same cokolade. Ja sam ranije uglavnom premazivala dva puta, a ovog puta sam imala cokoladu sa 70% kakaa i topila sam je u mikrotalasnoj i samo sam jednom premazala jer je dosta dobro stajalo sve po ivicama, pa se maltene nista nije slilo na dno osim sto sam i sama nanela. :)
ИзбришиUpravo sam isprobala i ovaj recept i savrseno su mi ispale i korpice i mus... Sa tobom nema greske, isprobala sam sigurno desetak tvojih recepata i svi su mi savrseno ispali iz prvog pokusaja... Pozdrav...
ОдговориИзбришиDivno, mnogo mi je drago da isprobavas i naravno - da si zadovoljna. :) <3
Избриши