Cinjenica da se pravi za svega destak minuta, tera me da uvek kada pomislim sta bih slatko mogla da napravim - da se setim njega. :) Jedina mana je sto onda mora da odstoji nekoliko sati, najbolje preko noci, a potom nestane za tren.
Ovog puta sam ga spremala malo drugacije.
Ispisacu originalne mere (za pleh 20x30 cm) i nacin pripreme, kao i sta dodati ukoliko zelite da ga servirate u casama.
I da, ja sam ovog puta umakala piskote u neku blagu kafu koju sam imala u kuci, jer inace ne pijem kafu, pa nisam videla da sam ostala i bez one "za goste", ali vi slobodno stavite jacu. :)
Od sastojaka vam je potrebno:
1 solja jake kafe
2 manja (ili jedno vece-duplo) pakovanje piskota
4 jaja
80 g secera
500 g maskarpone sira (ja ponekad stavim i vajkrem i zaista je odlicna i najslicnija zamena)
Ukoliko zelite i cokoladni sloj trebace vam:
300 ml slatke pavlake
150 g cokolade za kuvanje
2 kasike secera
Jos:
Kakao za posipanje
Cokolada za ukrase (po zelji)
Priprema:
Odvojiti zumanca od belanaca.
Umutiti dobro zumanca sa secerom. Zatim dodati maskarpone i nastaviti sa mucenjem dok se sve dobro ne sjedini
Zatim umutiti cvrsto belanca, a potom varjacom/spatulom lagano umesati u smesu sa zumancima.
I varijanta (u plehu):
Piskote umakati u kafu i redjati u pleh:
piskote, polovina fila, opet piskote, a zatim i druga polovina fila. Posuti kakaom.
II varijanta (u casama):
(Oko 8 casa, zavisi od velicine)
Prvo pripremiti coko ganas:
Zagrejati slatku pavlaku sa secerom do vrenja, a zatim skloniti sa ringle i dodati cokoladu iseckanu na kockice i mesati dok se sve dobro ne sjedini. Ostaviti da se ohladi.
Umakati piskote u kafu, zatim svaku iseci na 3-4 komadica.
Redjati na dno svake case. Zatim sipati malo fila, a potom cokoladnog fila, pa ponoviti postupak. Na kraju posuti kakaom i ukrasiti cokoladom po zelji.
Primer cokoladnih ukrasa:
Prijatno. :)
Нема коментара:
Постави коментар