четвртак, 28. април 2016.

Cokoladne palacinke


U prvi mah nisam bila sigurna da li da pisem ovaj recept, jer sam objavila slican sa belom cokoladom i vanilom. Ali kako ima nekoliko promena, a i lepih slicica, mislim da zasluzuje svoje mesto. :)
Dakle opcija je puno, mozete menjati ukuse pudinga (npr od banane, pa dodati i seckane banane, zatim od jagoda, lesnika itd). Ovog puta sam napravila sa cokoladom. 

Od sastojaka vam je potrebno:

Za palacinke:

2 jaja
150 ml mleka
100 ml kisele vode
2 pudinga od cokolade
1 kasika kakaa
2 kasike secera
4 kasike ulja
Pola kesice praska za pecivo
Na vrh kasicice soli
5-6 kasika brasna (dok ne dobijete regularnu gustinu smese za palacinke)

Za cokoladni krem:

3 pudinga od cokolade 
400 ml mleka 
300 ml slatke pavlake
200 g cokolade za kuvanje (mozete i 100g za kuvanje i 100g mlecne)
2 kasike secera
1 kasika arome od vanile

Priprema:

Smesa za palacinke:

Sve sastojke umutiti i ostaviti da odstoji dok spremite krem (a moze i duze, ukoliko zelite da servirate sa hladnim kremom).

Krem:

U malo mleka razmutite sve tri kesice pudinga.
Ostatak mleka, secer i slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa dodajte razmucen puding i skuvati dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i dodati cokoladu. Mesati dok se cokolada ne otopi i na kraju umutiti mikserom. 
Prekrijte prozirnom folijom kako se korica ne bi stvorila i ostavite da se malo prohladi.

Palacinke isprziti na malo slabijoj vatri- sa jedne strane vise (ne bas da izgore :)), sa druge malo manje, kako bi ostale vizuelno lepse.


Premazati palacinke sa tamnije strane kremom (celu povrsinu), pa urolati. Iseci krajeve, pa preseci na pola.

Ja sam prelila sa malo topinga od cokolade, krema od vanile, zatim dodala malo slaga, sitno seckanih susenih jagoda i nekoliko svezih jagoda.

Prijatno. :)





8 коментара:

  1. Koliko bude palacinki od ove smese? Izgledaju tako dobro, moraju se probatii ��

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман26. мај 2016. 21:32

    2 Pudinga od cokolade idu u tijesto za palacinke? Jesam dobro razumjela?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман27. мај 2016. 14:57

      Hvala puno! Odlucila sam da prvo pravim one bijele, t.j.vanilija i bijela cokolada :-)

      Избриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Mila, isprobala sam palacinke i mogu reci da su fantasticne!�� Imam samo jedno pitanje, gde se ubacuje aroma vanile? Da li u mleko dok se kuva ili u puding od cokolade? Hvala unapred na odgovoru. ☺

    ОдговориИзбриши