субота, 25. јун 2016.

Paradajz corba


Evo recepta za meni omiljenu - paradajz corbu. Necu mnogo da duzim, samo cu spomenuti da je moj brat, koji je inace neko ko maltene nista kuvano ne jede i generalno ne voli corbe, pojeo pun tanjir i bio je odusevljen, a dete mi je pojelo cak dva puna tanjira (nema ni dve godine). :)

Od sastojaka vam je potrebno:

6 vecih paradajza
3 srednja krompira
1 veca glavica crnog luka
3 cena belog luka
Nekoliko listova svezeg bosiljka
Malo svezeg persuna
Biber, so
1 kockica za supu
125 g pirinca (ja sam uzela onaj sto se skuva u kesici, pa sam kuvan dodala corbi)

Jos po zelji:

Krutoni (npr domaci sa maslinovim uljem i belim lukom)
Semenke po zelji (ja sam malo proprzila suncokret, heljdu i proso, jer onda budu divno hrskavi i daju odlican smek)

Priprema:

Paradajz prokuvati par minuta, pa potopiti u hladnu vodu na kratko, potom skinuti kozicu.
Krompir i luk naseckati i staviti da se kuvaju sa kockicom supe u oko 1.5l vode.
Kada omeksaju prebaciti u blender zajedno sa paradajzom, belim lukom, persunom i bosiljkom.
Izblendirati, a potom vratiti nazad u vodu.


Po zelji jos malo usitniti stapnim mikserom.


Dodati pirinac. Ukoliko je skuvan prethodno, kuvati zajedno jos 15-ak minuta, a ukoliko nije, dok ne omeksa i nabubri.
Sluziti posuto semenkama i krutoncicima.


Prijatno. :)



2 коментара:

  1. Draga Mila da li i pirinac blendirate ili ne?Hvala unapred na odgovoru i hvala za predivne ideje i recepte ��

    ОдговориИзбриши