Od sastojaka vam je potrebno:
2 velika pakovanja piskota
6 jaja
250 g putera/margarina
250 g secera u prahu
250 g cokolade za kuvanje
Jos:
Mleko za potapanje piskota
Slag i ukrasi po zelji
Priprema:
Odvojiti belanca od zumanca.
Otopiti cokoladu.
Umutiti puter sa secerom, a onda dodavati jedno po jedno zumance uz konstantno mucenje. Zatim dodavati (isto malo po malo) cokoladu.
Na kraju lagno varjacom sjediniti belanca sa drugim filom.
Piskote malkice umakati u mleko i redjati u posudu/pleh po dnu i stranicama (precnika od nekih 20-24 cm najbolje).
Izliti fil unutra i ostaviti da se stegne nekoliko sati, najbolje preko noci.
Prijatno. :)
Moze recept za one kuglice kojima si ukrasila prvu markizu? :-)
ОдговориИзбришиKupljene su, giotto se zovu. :)
ИзбришиDa li mozes da napises i recept za onu rozu markizu(sa musom od jagode) i neki recept za fil za macaronse?Nekako imam poverenja samo u tvoje recepte,ostali su sve oko njih zakomplikovali...Kod tebe je sve dobro objasnjeno,divne slike..zaista sve pohvale!!!
ОдговориИзбришиBice i da taj recept, kao i nekoliko filova za makaronse. Nadam se ovih dana. Hvala puuuno. :) <3
ИзбришиPredivan. Na isti način ga pravim godinama i pao je u zaborav u zadnje vrijeme. Prije tri dana me muž podsjeti na njega i sad ovde naiđem na recept. Nema druge nego ga napraviti uskoro 😀
ОдговориИзбришиI nama je jedan od omiljenih.. :) :*
Избриши