четвртак, 25. август 2016.

Zapeceni (aromatizovani) krompir II


Kako sam vec rekla, krompir obozavamo.. I spremala bih ga na milion nacina. :)
Evo ga jos jedan, a uskoro ce ih biti jos nekoliko. :)

Od sastojaka vam je potrebno

Oko 6 manjih krompira, vise duguljastih po mogucstvu. 
2 cena belog luka
3-4 grancice persuna
30 ml maslinovog ulja
20 g putera
50 g mesnate slanine
+2 kasike maslinovog ulja
1 kasika soli

Jos:
Pleh za mafine
Alu folija

Priprema:

Iseckajte krompir na listice (kao za musaku). Persun i beli luk iseckajte na sitno. 
Slaninu iseckajte na kockice.


Puter otopite i dodajte mu maslinovo ulje, a zatim i naseckani beli luk i persun.
Naseckani krompir prelijte sa dve kasike maslinovog ulja i solju, zatim rukama sve premazite.

Redjajte na pleh naseckane krompire i povremeno dodajte po malo slanine dok sve ne potrosite.
Prelijte preko svega preliv.


Zatim alu folijom prekrijte pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta, a zatim sklonite foliju i pecite jos oko 5 minuta. 
*Viljuskom proverite da li je krompir mekan i pecen.


Sa dve viljuske vadite gomilice i redjajte na tanjir uz obrok po zelji.

Prijatno. :)




2 коментара:

  1. Savrseno..
    Proballa sam ves par vasih recepata,i sve je odlicno..
    Onda se malo foliram..kada mi traze recept ha ha��

    ОдговориИзбриши