уторак, 15. март 2016.

Kondenzovano mleko


Domace zasladjeno kondenzovano mleko.. Napravite ga i saznajte o kakvom savrsenstvu je rec. S obzirom na cinjenicu da ga je kod nas (skoro) nemoguce kupiti resila sam da ga napravim. U dosta recepata se koristi, a uvek sam ih izbegavala jer sam se oslanjala iskljucivo na cinjenicu da moram da ga kupim. Konacno je dosao momenat da se to promeni i da ga sama pripremim. Pritom se toliko lako i brzo priprema, da mi uopste nije jasno zasto to nisam i ranije uradila.
Zato prvo ide ono, a u narednom periodu i neki divni recepti sa njim.
Inace je po strukturi tecnije kada se napravi, a kada odstoji (prenoci u frizideru) stegne se. 
I cik izdrzite da ga tada ne pojedete. Ja sam jedva, jer je predivno.. :)

Brzo se priprema, pa ukolilo zelite da isprobate, evo recepta.

Od sastojaka vam je potrebno:

80 g secera (moze i zuti)
2 kesice vanilinog secera
60 ml vode
30 g putera
100 ml slatke pavlake
100 g mleka u prahu

Priprema:

Istopiti secer i vanilin secer u vodi ostaviti da kljuca par minuta. Zatim dodati puter pa kuvati jos minut pa presuti u blender.
Dodati slatku pavlaku, umutiti, potom dodati i mleko u prahu i mutiti oko pola minuta.


I to je to. Prebaciti u staklenu teglicu i ostaviti da se ohladi. 

Ovo je dakle uvod u recepte koji ce tek biti objavljeni, a u cijoj pripremi je potrebno kondenzovano mleko... :)



*Ovako izgleda kada prenoci u frizideru.. A ukoliko zelite da opet bude tecno, samo ga zagrejte. 



12 коментара:

  1. Takodje sam izbegavala recepte sa kondenzovanim mlekom ali od danas cu ih rado isprobavati zbog tvog odlicnog a jednostavnog recepta.Jutros sam ga napravila,stajao je nekih 5-6 sati u frizideru, stegao se i evo vise ga nema...pojeli smo ga bez icega, predivan je ukus!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno, bas mi je drago da vam se svidja... :) Ja sam ga jos nekoliko puta pravila, nego sam imala dosta obaveza ovih dana, pa cu postepeno i recepte da izbacujem. :) :*

      Избриши
  2. Moracu u skorije vreme da isprobam ovaj tvoj recept. A i mogla bi neki rcp kako si ga iskoristila.Pozdrav.Blog je super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj, sigurno se neces pokajati. :)
      Evo danas je bas objavljen prvi. :)
      Hvala puno. :*

      Избриши
  3. Jel' mogu da mutim mikserom?Imam samo blender u kome seckam luk ili orahe..

    ОдговориИзбриши
  4. Koja kolicina se dobije, odnosno koliko ml kondenz.mleka?

    ОдговориИзбриши
  5. I jos jedno pitanje..da li se pavlaka treba zagrejati?

    ОдговориИзбриши