Od sastojaka vam je potrebno:
(Za 12 ruzica)
3-4 jabuke
500 g lisnatog testa
Pola limuna
4 kasike marmelade od kajsije
3 kasike vode
Cimet
Secer u prahu
Priprema:
Isecite jabuke na polovine, a potom na tanke listice, zajedno za korom.
Prebacite ih u serpicu, nalijte vodom, iscedite polovinu limuna, a zatim kuvajte oko 5 minuta, dok jabuke omeksaju.
Istanjite lisnato testo, pa ga isecite na 9 trakica.
Pomesajte marmeladu sa 3 kasike vode, a potom time premazite svaku trakicu.
Zatim listice redjajte tako da polovina i strana sa koje je korica budu van testa.
Pospite sa malo cimeta, pa prebacite drugu polovinu testa, a potom zarolajte uzduz (pogledajte na slici u nastavku).
Svaku ruzicu stavite u kalup za proje/mafine.
Pecite na 190C 45 minuta (bez ventilatora).
Kada se ispeku, pospite secerom u prahu pomesanim sa malkice cimeta.
*Mozete posluziti uz kuglu sladoleda po zelji.
Ja sam tako, plus domaci karamel sos. Savrsena kombinacija.
Prijatno. :)
A recept za karamel sos :-)?
ОдговориИзбришиObjavicu i njega, najverovatnije vec sutra. :))
Избриши