понедељак, 11. мај 2015.

Ruzice od jabuka


Evo zanimljivog nacina da pripremite nesto zdravije, a jako ukusno. Pita od jabuka, taj divni miris cimeta, pecenih jabuka, a malo drugacije napravljeno od nacina na koji smo navikli. Iznenadite goste, ukucane i zajedno uzivajte u ovom ukusnom desertu od samo nekoliko sastojaka koje uglavnom uvek imamo u kuci. 

Od sastojaka vam je potrebno:

(Za 12 ruzica)
3-4 jabuke
500 g lisnatog testa
Pola limuna 
4 kasike marmelade od kajsije
3 kasike vode
Cimet
Secer u prahu

Priprema:

Isecite jabuke na polovine, a potom na tanke listice, zajedno za korom.
Prebacite ih u serpicu, nalijte vodom, iscedite polovinu limuna, a zatim kuvajte oko 5 minuta, dok jabuke omeksaju. 



Istanjite lisnato testo, pa ga isecite na 9 trakica.
Pomesajte marmeladu sa 3 kasike vode, a potom time premazite svaku trakicu. 
Zatim listice redjajte tako da polovina i strana sa koje je korica budu van testa.
Pospite sa malo cimeta, pa prebacite drugu polovinu testa, a potom zarolajte uzduz (pogledajte na slici u nastavku).

Svaku ruzicu stavite u kalup za proje/mafine. 
Pecite na 190C 45 minuta (bez ventilatora).


Kada se ispeku, pospite secerom u prahu pomesanim sa malkice cimeta. 

*Mozete posluziti uz kuglu sladoleda po zelji. 
Ja sam tako, plus domaci karamel sos. Savrsena kombinacija

Prijatno. :)




2 коментара: