Evo ideje za rucak... Jako ukusan rucak. Zanimljiv nacin spremanja na koji me je mama naucila da zavolim tikvice. A tu su i ils oks krompirici.. Domaci. Nista lepse. :)
Od sastokaka vam je potrebno:
3 tikvice srednje velicine
3 jaja
So, biber
Suseni beli luk, persun
Brasno
Krompir
Sos:
200 g pavlake
3-4 kasike mleka
2 kasike majoneza
1 kasika susenog vlasca
Priprema:
Oljustite krompir i tikvice.
Tikvice narendajte i posolite i stavite u cediljku se ocedi malo vode.
Krompir narezite (ukoliko nemate ovu seckalicu, mozete naravno seci i kao regularne krompirice, ja sam pola-pola) i stavite u vrucu vodu da se kuva par minuta, a potom ostavite u toj vodi do przenja. Kada stavite ulje da se greje, procediti ga i staviti da se przi dok je jos tako topao.
Tikvice prebacite u ciniju. Dodajte zumanca i zacine. Belanca umutite odvojeno pa ih dodati tikvicama, a potom dodavati brasna tek toliko da malo bolje sjedini masu kako biste mogli kasicicom da vadite ustipke.
Prziti ih u ulju.
Pomesati sastojke za sos i mozete ga ili preliti preko tikvica, kao sto sam i sama uradila ili mozete sipati u neku cinijicu pored, pa koristiti za umakanje.
Prijatno. :)
A evo i jos jedne slicice, kada sam pravila sa krompir pireom (u koji sam dodala malo mirodjije) i coleslaw salatom. :)
Mila, je l' neka pavlaka ide i u smesu sa izrendanim tikvicama, sem u sos, posto na trecem kolazu vidim nesto sto mi lici na pavlaku? :D
ОдговориИзбришиNe, ne, to su umucena belanca. :)
Избриши