I pored svih recepata do sada, dosta mi je poruka stiglo da napisem i recept za dobro testo za picu.. I evo ga. Najcesce ovako pravim, uvek uspe i odlicno je.
Od sastojaka vam je potrebno:
1 kvasac
250 ml mlake vode
420 g brasna
1 kasicica soli
1 kasicica secera
3 kasike maslinovog ulja
*Mozete birati da li zelite suvi ili svez kvasac, isto ispadne na kraju.
Priprema:
Razmutiti kvasac u vodi sa secerom i ostaviti 5 minuta.
Zatim sjediniti sa svim ostalim sastojcima i umesiti testo.
Ostaviti ga da odstoji oko pola sata na toplom.
*Ovo je kolicina za dva velika pleha, ali sam ja iskoristila jedan deo testa i napravila dve kao tortilje, premazane maslinovim uljem i posute ruzmarinom.
Kao paradajz sos koristim svez, zreliji, sitno naseckan paradajz (ili iz konzerve), dodam oko tri kasike kecapa, origano, bosiljak, malo belog luka u granulama i malkice persuna.
Evo i nekoliko ideja za pravljenje...
Uzivajte. :)
Dakle ovde je klasicna kapricoza, a kada se ispekla, dodala sam rukolu i ceri paradajz.
Нема коментара:
Постави коментар