Evo i recepta za divne curose. Ne znam za vas, ali ja ih obozavam.. Da li samo sa secerom ili i sa dodatim cimetom ili sa crnom/belom cokoladom, slagom... Nije bitno. Uvek su savrseni. Jedini problem koji sam imala ovog puta jeste taj sto nisam imala adekvatan nastavak. Odnosno stari spric vise nemam, a nastavci na novim su ili premali ili preveliki. Ali to je samo nastavak, ukus je i dalje naravno predivan, pa nisam odustala da pravljenja. :)
Ukoliko i sami zelite da ih pripremite, a verujte mi da nije tesko ni najmanje, brzo u kuhinju i bacite se na posao. :)
Od sastojaka vam je potrebno:
3 jaja
250 ml vode
100 g margarina/putera
2 kesice vanil secera
150 g brasna
1/2 kasicice soli
Jos:
Ulje za przenje
Cimet i secer za posipanje (mozete burbon ili vanil secer)
200 ml slatke pavlake, 150 g cokolade po zelji
Priprema:
U serpicu sipajte vodu, dodajte margarin i secer. Kada se margarin skroz istopi ugasite ringlu i dodajte brasno i so. Varjacom mesajte dok ne dobijete glatku loptu koja se odvaja od serpe.
Ostavite oko 5 minuta da se samo malo prohladi, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Svako jaje dodajete tek nakon sto ste prethodno skroz sjedinili sa testom, nikako sva odjednom.
Na kraju cete dobiti sjajnije testo.
Ukoliko i sami zelite da ih pripremite, a verujte mi da nije tesko ni najmanje, brzo u kuhinju i bacite se na posao. :)
Od sastojaka vam je potrebno:
3 jaja
250 ml vode
100 g margarina/putera
2 kesice vanil secera
150 g brasna
1/2 kasicice soli
Jos:
Ulje za przenje
Cimet i secer za posipanje (mozete burbon ili vanil secer)
200 ml slatke pavlake, 150 g cokolade po zelji
Priprema:
U serpicu sipajte vodu, dodajte margarin i secer. Kada se margarin skroz istopi ugasite ringlu i dodajte brasno i so. Varjacom mesajte dok ne dobijete glatku loptu koja se odvaja od serpe.
Ostavite oko 5 minuta da se samo malo prohladi, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Svako jaje dodajete tek nakon sto ste prethodno skroz sjedinili sa testom, nikako sva odjednom.
Na kraju cete dobiti sjajnije testo.
Ostavite jos oko 20 minuta da se ohladi, a potom prebacite u spric. Idealan nastavak bi bio oko 1, 1.5 cm.
Zagrejte malo dublje ulje u serpi i sipajte pravo iz sprica trakice duzine 10-15 cm, i svaku presecite ostrijim nozem ili makazama.
Zagrejte malo dublje ulje u serpi i sipajte pravo iz sprica trakice duzine 10-15 cm, i svaku presecite ostrijim nozem ili makazama.
*Nemojte previse curosa prziti istovremeno.
Przite ih dok ne dobiju zlatnu boju, a potom izvadite na tanjir na koji ste stavili ubrus, kao bi se ocedio visak ulja. Pomesajte secer sa cimetom pa pospite po curosima.
Odlična stvar.Danas probali.Deca oduševljena, učestvovali su u pripremi..Sutra sam obećala još jednu turu.Oni su sa Nutellom sve smazali. Hvala Mila divna si. Poz od mene i troje malih napasti..Volimo tvoje recepte i rado te pratimo.. Ako ima neki dobar sladoled koji si probala šarni..Ja sam svojima pravila dok su bili manji od svežeg voća u blenderu pa zamrznem sad kako su porasli ne mogu ih zamajati. Čokolada i vanilija glavne..
ОдговориИзбришиJao pa to zvuci sjajno. Volela bih i ja da imam male pomagace u kuhinji. :) Sladolede sam nesto slabo stizala da pravim u poslednje vreme, posebno sto mi zamrzivac nije radio kako treba, ali obecavam da cu nadoknaditi. Veliki poljubac za vas. :) ❤️
Избриши