Danas vam donosim recept za jedan jako
zanimljiv kolac. Brzo se priprema, lagan je, osvezavajuc.
Mislim da vam cinjenica da moj muz uopste nije lud za vocnim kolacima, a ovim se odusevio moze pomoci oko razmisljanja da li i sami da ga spremite. :)
Mi smo dobar deo pojeli dok je jos bio topao, a tek smo sa onim malim delom koji je ostao u frizideru shvatili da je zapravo mnooogo lepsi kada se ohladi.
Napravila sam i malo fila, koji nije neophodan, pa eto, da znate da je sve jako ukusno i bez njega.
Ukoliko se odlucite da ga spremite, volela bih da cujem utiske. :)
Od sastojaka vam je potrebno:
Oko 600 g oljustenih bresaka
100 g margarina - omeksalog (ja sam ovog puta koristila onaj sa aromom vanile i divan je)
50 g badema (lesnika ili oraha)
50 g kornfleksa
4 kesice vanilinog secera
50 g secera
70 g brasna
Priprema:
Sve sastojke osim bresaka i 3 kesice vanilinog secera stavite u blender ili multipraktik. Sameljite da postane mrvicasto.
Breskve poredjajte u vatrostalnu posudu. (Ja sam uzela jednu 20x10, a pored toga tri male za sufle).
Pospite sa preostale tri kesice vanilinog secera, pa preko pospite mrvicastom smesom.
Zapecite u rerni na 180C 20-25 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa u frizideru najbolje.
Mozete sluziti samo ili uz sladoled ili uz fil:
100 g kisele pavlake
30 g secera u prahu
100 ml slatke pavlake
1 oljustena i na kockice naseckana breskva
Umutite slatku pavlaku, dodajte ostale sastojke i ostavite da se malo prohladi.
Ukrasiti belom cokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар