петак, 21. август 2015.

Kremasti sutlijas

Pored tradicionalnog maminog, savrsenog sutlijasa, volim i ovako da ga pripremam. Malo drugacija verzija, a ukoliko volite vanilu, sigurno ce vas oboriti sa nogu. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

1 solja = 200 ml
1 solja pirinca 
3 solje vode
1/2 l mleka
Pola solje secera (ili prilagodite ukusu)
1 stapic vanile (ili mozete staviti 2 kesice vanil secera)
1 puding od vanile 

Priprema:

Odvojite 4 kasike mleka i umutite sa pudingom. 
Pirinac operite, a potom stavite da se skuva u vodi u poklopljenoj serpici. 
Kada nabubri, dodajte ostatak mleka, semenke vanile i secer. Kuvajte na laganoj vatri oko 3 minuta (ili dok pirinac ne upije mleko, samo nemojte previse, da ne bi bilo suvo kasnije), zatim dodajte puding i mesajte jos oko minut.
*Ukoliko vam se i desi da ste malo gusce skuvali nego sto ste zeleli, samo dodajte jos malo mleka. 
Sipajte u nakvasene cinije i pospite cimetom ukoliko volite.
Sluzite ohladjeno (mada licno volim i dok je jos topao). :)
*Takodje mozete koristiti i puding od cokolade ili koji vec ukus volite. 

Prijatno. :)

Нема коментара:

Постави коментар