субота, 22. август 2015.

Musaka sa krompir pireom i belim lukom

Evo jedne musake, malo drugacije, a jako zanimljive. Iskreno, meni je daleko draza od "regularne" (sa seckanim krompirima, kada izuzemo cinjenicu da moze da se sprema i sa tikvicama npr) jer je daleko socnija. :)

*Da li je mozda i vi ovako nekada spremate? A ukoliko se odlucite prvi put da je ovako napravite, javite obavezno utiske. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

400 g mlevenog mesa
1 veca glavica crnog luka
4 cena belog luka 
4 kasike kecapa ili pasiranog paradajza
1 puna kasika pavlake
150 g kackavalja
So, biber, persun
Malo ulja

Za pire:
1 kg belog krompira (mozete i malo vise slobodno)
2 cena belog luka (mozete i mirodjiju, i naravno bez oba ukoliko ne volite)
30 g margarina 
Mleko
So

Jos:
Nekoliko listova testa za lazanje.
Nije neophodno, ali malo olaksava vadjenje posle iz tepsije. :)

Priprema:
Oljustite krompir, iseckajte na manje komade i stavite da se kuva.
Listove za lazanje takodje stavite da se skuvaju koliko pise na ambalazi.
Beli i crni luk stavite u blender i usitnite.
Sipajte malo ulja u serpicu, pa dodajte luk i przite par minuta, a zatim dodajte mleveno meso, malkice proprziti, pa dodati kecap. Ostaviti par minuta da se przi pa dodati pavlaku i zacine. Ostaviti da se meso kompletno isprizi. 
Kada je krompir skuvan ocediti ga od vode, dodati ispasiran beli luk, margarin, so i mutite mikserom i postepeno dodajte mleka koliko je potrebno da se dobije idealna gustina.
*Bolje ga dodajte malo po malo, da ne razblazite previse.

Zagrejte rernu na 180C. 
Listove lazanja naredjati na dno vatrostalne posude, zatim sipajte polovinu pirea, pa preko svo meso, pa drugu polovinu pirea, a zaitim narendajte ili slozite listove kackavalja.
Odozgo samleti svezi biber i na kraju zapeci u rerni desetak minuta.
Prijatno. :)

2 коментара:

  1. Već duže vreme baš ovako spremam musaku! Ukusnija, sočnija i "modernija" verzija! Draga moja, pa mi smo fantastične! :-) :-) :-)

    ОдговориИзбриши