Od sastojaka vam je potrebno:
200 ml vode
100 ml mleka
100g kukuruznog brasna
250 g psenicnog brasna T400
1 kesica suvog kvasca
1 kasika meda
1 kasicica soli
4 kasike maslinovog ulja
Priprema:
Prvo pomesajte kukuruzno brasno sa toplom vodom i mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta, a potom dodajte sve ostale sastojke i umestite testo.
Ostavite ga jos oko 45 minuta da naraste, a potom premesite i stavite u pleh u koji ste stavili pek papir i posuli ga malo kukuruznim brasnom. Pospite i testo sa malo kukuruznog brasna, a potom nozem zasecite na nekoliko mesta. Neka tako odstoji dok se rerna ne zagreje.
Zagrejte rernu na 230C, pecite tako hleb 5 minuta, a potom smanjite temperaturu na 200 C i pecite jos oko pola sata (bez ventilatora). Cackalicom proverite da li je hleb pecen-ubodite u sredinu hleba i ako nije vlazna kada je izvadite, gotov je. Ako jeste, vratite ga jos malo u rernu.
Kada se ispece, pokriti ga krpom i malkice samo nakvasiti ruke i poprskati krpu.
Ostaviti jos nekih 5 minuta tako, a nakon toga uzivajte...
da li si dodavala jos brasna da ga zamesis ?
ОдговориИзбришиNisam, mada ukoliko vam se ucini da treba, slobodno dodajte malo, da lakse mesite. :)
Избриши