среда, 19. август 2015.

Hleb sa kukuruznim brasnom

Evo jos jednog recepta za divni domaci hleb. Iskreno, ovaj mi polako postaje favorit. Jako je ukusan, mekana sredina, korica hrskava... Topla preporuka od mene. 

Od sastojaka vam je potrebno:

200 ml vode
100 ml mleka
100g kukuruznog brasna
250 g psenicnog brasna T400
1 kesica suvog kvasca
1 kasika meda
1 kasicica soli
4 kasike maslinovog ulja

Priprema:

Prvo pomesajte kukuruzno brasno sa toplom vodom i mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta, a potom dodajte sve ostale sastojke i umestite testo.
Ostavite ga jos oko 45 minuta da naraste, a potom premesite i stavite u pleh u koji ste stavili pek papir i posuli ga malo kukuruznim brasnom. Pospite i testo sa malo kukuruznog brasna, a potom nozem zasecite na nekoliko mesta. Neka tako odstoji dok se rerna ne zagreje.
Zagrejte rernu na 230C, pecite tako hleb 5 minuta, a potom smanjite temperaturu na 200 C i pecite jos oko pola sata (bez ventilatora). Cackalicom proverite da li je hleb pecen-ubodite u sredinu hleba i ako nije vlazna kada je izvadite, gotov je. Ako jeste, vratite ga jos malo u rernu. 
Kada se ispece, pokriti ga krpom i malkice samo nakvasiti ruke i poprskati krpu. 
Ostaviti jos nekih 5 minuta tako, a nakon toga uzivajte... 
Prijatno. :)

2 коментара: