Sezona mladih krompirica je krenula.. Nisam mogla da im odolim i jedva sam docekala da ih pripremim..
Podelicu sa vama kako ih najvise volim.
Od sastojaka vam je potrebno:
1 kg mladog krompira
So, biber
Ruzmarin
Mirodjija
Vlasac
Persun
Beli luk (sve su suvi zacini, osim grancice ruzmarina, a mozete naravno koristiti i sveze)
Maslinovo ulje
Jedna pavlaka (200ml)
Malo mleka
Jos:
Ceri paradajz
Rukola
Priprema:
Dobro operite mladi krompir i ako su malo veci, kao sto je slucaj kod mene, naseckajte na manje komade.
Ukoliko imate dublji tiganj sa poklopcem, mozete u njemu, ukoliko nemate, mozete i u serpici - nalijte malo vode, dodajte krompirice i kuvajte desetak minuta.
Nakon toga prospite vodu i dodajte nekoliko kasika maslinovog ulja i so (ja sam koristila krupnu morsku).
Przite tako jos nekih 5 minuta dok sa donje strane ne porumene.
Pred sam kraj dodajte malo persuna i belog luka u granulama.
Preliv:
Umutite pavlaku sa par kasika mleka (tek toliko da se malo razredi), dodajte vlasac, mirodjiju i malo bibera i soli.
Promesajte i sipajte preko krompirica.
Prijatno. :)
Slusaj, nije sto si mi zena, sto je moja ljubav za mladim krompiricima srazmerna mom obozavanju nektara koji je sam Bog izmislio, PIVU, ali ovo je toliko bilo ukusno da imas punu podrsku iz dnevne sobe od Maksima, Buvasina i mene. Samo cepaj sreco...ko pukne sutra na derbiju pravi klopu :)
ОдговориИзбришиAaaa... :)) ❤️ Hahahaha pazi, javno si rekao... 😄
ОдговориИзбришиJao, opet od mene pitanje... :S Da li si ogulila krompir ili samo oprala i je l' devicansko ulje ili rafinisano? :D I preslatki ste svo troje, predivna porodica! ��❤❤❤ Jovana
ОдговориИзбришиSlobodno pitaj sve sto te interesuje.. Devicansko ulje, a krompir sam samo dobro oprala i nozem odsekla neke delice koji su bili malkice tamniji.
ИзбришиHvala puuuno... 😘❤️