Evo jos jednog recepta za koji vam ne treba mnogo vremena. Volim i domace kore, bice u nekom narednom postu i njihova priprema, ali ni kupovne nisu losa zamena. Sto se sastojaka tice, mozete mast zameniti uljem, ali je sigurno ukusnije sa mascu, jer podseca na one stare ukusne bureke kakve su nam bake nekada pravile..
Od sastojaka vam je potrebno:
1 pakovanje kora za burek i gibanice (500 g)
3 pune kasike masti
250 ml vode
Kasicica soli
Priprema:
Istopiti mast u vodi i dodati so.
Premazati mascu tepsiju u kojoj cete peci burek.
Zatim staviti koru, malo je poprskati "filom", pa staviti jos jednu. Zatim tri kore zguzvati, pa ih dobro poprskati.
Pa opet jednu koru, pa naguzvane i tako dok ne potrosite sve kore, ali vodite racuna da ste jednu odvojili za pokrivanje.
Onda i tu poslednju koru dobro premazati.
Peci u rerni na 180C oko pola sata, 40 minuta, potom okrenuti burek i zapeci i drugu stranu jos malo.
*Ukoliko zelite sa sirom, u toku redjanja kora samo dodajte po malo mrvljenog sira (ukupno vam treba oko 250 grama).
Prijatno. :)
Нема коментара:
Постави коментар