Nakon brzih kiflica, dosao je na red jedan od mojih omiljenih kolaca "na brzinu". Pun ukus cokolade, divno socan i ukusan.. i sto je najbitnije, uvek uspe.. 😊
Cuveno - cudo od cokolade.
Od sastojaka vam je potrebno:
Za patispanj:
4 jaja
100 g secera
200 g margarina
100 g cokolade za kuvanje
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
Za fil:
500 ml slatke pavlake
200 g cokolade za kuvanje
1 kasika secera
Priprema:
Zumanca i secer umutiti, dodati istopljeni margarin i cokoladu, brasno pomesano sa praskom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peci oko 20 minuta na 180C (pleh 20x30).
Slatku pavlaku zagrevati sa kasikom secera i skloniti sa ringle neposredno pred vrenje, pa dodati cokoladu i mesati dok masa ne postane ujednacena bez vracanja na ringlu.
Peceni patispanj izbockati viljuskom na nekoliko mesta i dok je jos topao preliti ga toplim filom.
*Fil je redak ali ce se stegnuti u frizideru nakon nekoliko sati.
Kolac ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frizider da se dobro ohladi, najbolje preko noci.
Mozete posluziti uz malo slaga, secera u prahu, naseckanih jagoda, ili bez icega.. U svakom slucaju je savrsen. :)
Uzivajte.. :)
Da li je bolje da napravim duplu dozu jer mintreba za jednu proslavu?
ОдговориИзбриши