субота, 18. април 2015.

Kaneloni


Evo ideje za jedan jako ukusan rucak. Ne moze da ne uspe, a ne morate da provedete sate u kuhinji.

Jos nisam upoznala nekoga ko je rekao da ne voli kanelone.. A vi? :)

Od sastojaka vam je potrebno:

Jedno pakovanje kanelona (ja sam nasla u idei) 
600 g mesanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 glavica crvenog luka (po zelji)
4 cena belog luka
3-4 kasike paradajz sosa ili kecapa
So, biber, suseni persun, slatka paprika, bosiljak.. Od suvih zacina sta volite :)
Malo ulja

Besamel sos:
50 g margarina
50 g brasna
Oko 700 ml mleka
1 kasicica soli
Po zelji malkice muskatnog orascica

200 g rendanog kackavalja

Priprema:
Naseckati sav luk (osim malog komadica crvenog, ukoliko zelite da dekorisete na kraju kao sto sam ja uradila), mozete i u blenderu. 
Proprziti par minuta na ulju, a potom dodati mleveno meso, kecap, zacine i dinstati 10ak minuta. 

Besamel sos:
Staviti margarin da se istopi na srednje jakoj vatri (ja stavim na sedmicu od devet), pa dodati brasno, proprziti, a kada krene da se zgusnjava, dodavati po malo mleka i sve vreme mesati.
Svaki put kada krene da se zgusnjava dodati po jos malo mleka. I pred kraj dodati zacine.

*Mesajte zicom jer je lakse da se ne stvore grudvice
*Najbolje je da dodajete hladno mleko jer sprecava zgrudnjavanje brasna

Napuniti kanelone mesom i redjati u pleh (tacno svi staju u pleh 20x30cm) pa preliti besamelom.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na
180 stepeni, 10ak minuta i na kraju dodati narendan kackavalj preko i zapeci jos 5 minuta.

*imate opciju i da samo prelijete neutralnom pavlakom, ukoliko nemate vremena za besamel, mada je sa njim mnogo ukusnije

Kada se ispeku, sacekati par minuta pa servirati.
Ja sam za dekoraciju koristila nar, kukuruz, crveni luk i malo persuna. 

Prijatno. :)












9 коментара: