Jos nisam upoznala nekoga ko je rekao da ne voli kanelone.. A vi? :)
Od sastojaka vam je potrebno:
Jedno pakovanje kanelona (ja sam nasla u idei)
600 g mesanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 glavica crvenog luka (po zelji)
4 cena belog luka
3-4 kasike paradajz sosa ili kecapa
So, biber, suseni persun, slatka paprika, bosiljak.. Od suvih zacina sta volite :)
Malo ulja
Besamel sos:
50 g margarina
50 g brasna
Oko 700 ml mleka
1 kasicica soli
Po zelji malkice muskatnog orascica
200 g rendanog kackavalja
Priprema:
Naseckati sav luk (osim malog komadica crvenog, ukoliko zelite da dekorisete na kraju kao sto sam ja uradila), mozete i u blenderu.
Proprziti par minuta na ulju, a potom dodati mleveno meso, kecap, zacine i dinstati 10ak minuta.
Besamel sos:
Staviti margarin da se istopi na srednje jakoj vatri (ja stavim na sedmicu od devet), pa dodati brasno, proprziti, a kada krene da se zgusnjava, dodavati po malo mleka i sve vreme mesati.
Svaki put kada krene da se zgusnjava dodati po jos malo mleka. I pred kraj dodati zacine.
*Mesajte zicom jer je lakse da se ne stvore grudvice
*Najbolje je da dodajete hladno mleko jer sprecava zgrudnjavanje brasna
Napuniti kanelone mesom i redjati u pleh (tacno svi staju u pleh 20x30cm) pa preliti besamelom.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na
180 stepeni, 10ak minuta i na kraju dodati narendan kackavalj preko i zapeci jos 5 minuta.
*imate opciju i da samo prelijete neutralnom pavlakom, ukoliko nemate vremena za besamel, mada je sa njim mnogo ukusnije
Kada se ispeku, sacekati par minuta pa servirati.
Ja sam za dekoraciju koristila nar, kukuruz, crveni luk i malo persuna.
Prijatno. :)
Odlicna ideja, vec danas cu da napravim za rucak. :-)
ОдговориИзбришиHvala, javite utiske. :)
ИзбришиSjajnooo, deluje prelepo... ☺
ОдговориИзбришиHvala puno. :))
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиCao nikako da stignem da ti zahvalim a pravim ove tvoje stvarcice iznova i iznova. Hvala na svemu . Fenomenalno je . :|)
ОдговориИзбришиHvala Iva puno... :)))
ОдговориИзбришиUpravo napravila. Odlicno je :) Prvi put u zivotu pravim besamel sos, i ispao je fantastican! Hvala puno na receptima :))
ОдговориИзбришиO pa mnogo mi je drago da to cujem! :) Hvala vama sto isprobavate. ❤️
Избриши