Ja sam pravila manju meru, za pleh 20x20cm, a za neki veci pleh bih vam preporucila da duplirate sastojke.
Bice vam potrebno:
200 g cokolade za kuvanje
125 g margarina
3 jaja
70 g secera u prahu
1 vanilin secer
60 g brasna
Prstohvat soli
Ne znam da li znate da je so u cokoladi skoro podjednako vazna kao i u slanom jelu, jer posebno naglasava ukus cokolade. :)
Dakle,
ukljucite rernu na 165 stepeni,
zatim istopite 160 g cokolade i margarin, a zatim stavite na stranu da se prohlade dok mutite jaja sa secerom u prahu.
Nakon nekoliko minuta sjediniti te dve smese i dodati im brasno i so.
Na kraju umesati preostalih 40 g cokolade iseckane na manje delove.
Izliti u pleh i staviti da se pece 20 minuta.
I to je sve. :)
Podjednako je ukusan samostalno ili sa secerom u prahu kao i kada dok je jos topao stavite na njega kuglu omiljenog sladoleda..
Iznenadite drage ljude, a prvenstveno sebe..
Vidimo se uskoro sa novim receptom.
Pozdrav,
Mila. :)
Isprobala recept i odusevljena sam kao i moji gosti ��
ОдговориИзбришиBrzo i jednostavno, sto je mnogo bitno, za nas mame sa malo slobodnog vremena... A ukus- mmmm...
Radujem se blogu i novim receptima. Samo nastavi da nas inspirises! Veliki pozdrav
Jooooj hvala puno, trudicu se da ispunim ocekivanja. :) <3
ИзбришиPreukusni! Ja sam smesu sipala u papirne korpice ,pa u pleh za mafine,ma nema greške :-) Svi recepti su vam zaista sjajni,svaka čast ! Pozdrav !
ОдговориИзбришиOdlicna ideja. :) Drago mi je da vam se svidjaju. Pozdrav. :)
Избриши