четвртак, 23. април 2015.

Cheese brownie

Jos jedan brownie, malo drugaciji od prethodnog.. Meni licno drazi. 
Cokolada se uvek nekako provuce u receptima, ali ja volim i balans sa necim blazim. Ovaj recept je upravo to... 

Od sastojaka vam je potrebno:

Crni deo:
125 g cokolade
125 g margarina
3 jaja
125 g secera
75 g mekog brasna

Beli deo:
1 jaje 
50 g secera
1 vajkrem

Priprema:

Crni deo
Penasto umutiti jaja sa secerom, pa im dodati prethodno istopljen margarin sa cokoladom. Na kraju dodati i brasno.



Beli deo:
Takodje prvo umutiti jaje sa secerom, pa dodati vajkrem i kasikom ga umesati. Precnik mog pleha je 24cm, a ako imate veci, bolje duplirajte sastojke.

Prvo izliti tamni deo, pa preko njega svetli i viljuskom malo prosarati.

Peci na 180C 30 minuta.

*Ja sam greskom ukljucila ventilator, pa se gornji deo tako izjednacio, a inace i nakon pecenja mogu da se vide sare.
:)

*Lep je i dok je topao isto koliko i ohladjen. 

Tanjir sam ukrasila tako sto sam na njega stavila viljusku, posula kakaom i sklonila viljusku. :)






8 коментара:

  1. Bravo Mila ovo divno izgleda.Marija R.

    ОдговориИзбриши
  2. A Mila je l' svejedno koji vajkrem i koliko kolicunski vajkrema ide? :) Jovana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze bilo koji, ja sam koristila "Biser" vajkrem.
      250 grama. :)

      Избриши
    2. Ej, pravila sam i odmah se smazalo, mada je meni ispalo ''raskljokanije'', verovatno jer mi je pleh bio 28 cm, al' sam se smorila sto mi nista ne moze ispasti k'o tebi...:( :D Ali opet bas ukusno, svaka cas', car si! :))

      Избриши
    3. Znaci da je bio ukusan. :)))
      Nema veze za izgled, ako ne prvi put, tu je uvek sledeci pokusaj. :))
      Hvala puno.. :D :**

      Избриши
  3. Ovo izgleda preukusno, kao i sve ostalo. Ovu kombinaciju moram da probam...

    ОдговориИзбриши